Hyppäämistä järvimaisemissa vuodesta 1966 lähtien

Suomessa laskuvarjourheilun katsotaan alkaneeksi vuonna 1962, jolloin Kavo Laurila toi lajin Suomeen. Kallaveden äärelle Kuopioon laji rantautui vuonna 1966. Aluksi toimittiin Kuopion Ilmailuyhdistyksen alaisuudessa vuoteen 1986 asti, jolloin Risto “Hukka” Salosen johdolla perustettiin Kuopion Laskuvarjourheilijat ry.

Kotikenttänä Rissala

Kuopion Laskuvarjourheilijat ry:n kotikenttänä toimii Rissala (EFKU), joka sijaitsee n. 15 min ajomatkan päässä Kuopion torilta Joensuun suuntaan. Luonnonkaunista, järvien ympäröimää kenttää on joskus tituleerattu Suomen kauneimmaksi kentäksi, eikä varmasti suotta. Rissalassa KLU:llä on oma kerhorakennus, jonka uudehkoissa n. 180 m² tiloissa tapahtuu niin koulutus kuin vapaa-ajan viettokin. Toimitilat pitää sisällään mm. buffetin, majoitustilat, toimistohuoneen sekä erilliset pakkaustilat ja laskuvarjotarkastajan pajan. Koska kerhorakennus sijaitsee kenttäalueella, on sen läheisyydessä ehdottomasti noudatettava annettuja liikkumisohjeita.

Hyppääminen Rissalassa

Hyppytoiminta alkaa helmikuussa ja jatkuu aina lokakuun alkupuolelle asti. Alkukaudesta hyppytoimintaa on ainoastaan viikonloppuisin, mutta päivän pidentyessä myös arki-iltaisin hypätään. Kesällä hyppytoiminta käynnistyy arkisin klo 17 aikoihin ja viikonloppuisin klo 9 alkaen. Suhteellisen vilkkaan reittiliikenteen sekä ilmavoimien vuoksi hyppytoimintaa ei ole arkisin päiväsaikaan.

Hyppyhissinä Cessna 182

Ei ole hyppytoimintaa ilman lentävää lentokonetta. KLU omistaa Cessna 182 P mallisen lentokoneen (OH-CTQ). Hyppääjien keskuudessa tähän Tango-Quebeciksi ristittyyn koneeseen mahtuu lentäjän lisäksi viisi hyppääjää. Koneen nokalla lepää Teledyne Continentalin IO-550-D ja 300 hevosta. Nousu 1500 metrin korkeuteen kestää noin 5 minuuttia ja täydellä kuormalla nousu 4000 metrin korkeuteen noin 15 minuuttia.